Krachtige voedselverwarmer uit de horecabehoefte van Royal Catering
De bain-marie werkt volgens het convectieprincipe: een verwarmingselement verwarmt het water dat zich tussen het apparaat en de GN-bakken bevindt en geeft de warmte af aan de bakken. Dit betekent dat zelfs gevoelig voedsel niet alleen effectief kan worden verwarmd, maar ook langdurig warm kan worden gehouden zonder te verbranden.
De warmhoudcontainer overtuigt vooral door zijn grote vulvolume. In de 5 GN-bakken (GN 1/2) met deksel kan een grote hoeveelheid voedsel worden opgewarmd of tegelijkertijd warm gehouden. Dit betekent een enorme tijdwinst en is vooral voordelig bij de voorbereiding van grote evenementen of tijdens piekmomenten in restaurants, kantines en hotels. Daarnaast kunnen andere GN-bakmaten au bain-marie worden gebruikt en met elkaar worden gecombineerd.
Het efficiënte, 2,000 W krachtige verwarmingselement verwarmt het water snel tot de gewenste temperatuur. De draaiknop activeert de automatische thermostaat, die een nauwkeurige temperatuurregeling tussen 30 - 110 °C mogelijk maakt. Een deksel van gehard glas beschermt het voedsel tegen vuil, houdt het betrouwbaar op de juiste temperatuur en maakt tegelijkertijd een optimale presentatie mogelijk. Ook is deze au bain marie voorzien van een aftapkraan, waardoor het vullen, legen en schoonmaken makkelijker wordt.
De horecacontainer combineert een doordacht ontwerp en een robuuste behuizing tot een betrouwbaar en onderhoudsarm product. Gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, het is zeer duurzaam en bestand tegen corrosie. Het materiaal is onschadelijk voor de gezondheid, gemakkelijk te reinigen door het extreem gladde oppervlak en bijzonder hygiënisch. Roestvrij staal heeft ook een uitstekende weerstand tegen vermoeidheid en impact. Rubberen voetjes zorgen voor een veilige stand en voorkomen krassen op de vloer.