Item: EX10011694
|Model: RC-GG35020
Het vet op het oppervlak is een soort vaseline van voedingskwaliteit die de bakplaat beschermt tegen roest. Verwijder het vet met een houten of plastic spatel en veeg de plaat vervolgens schoon met een theedoek. Indien nodig het oppervlak zorgvuldig reinigen met een beetje afwasmiddel en een beetje water.
Door de hoge temperaturen kleurt de grillplaat zwart of geel. Om dergelijke vlekken te voorkomen, brengt u de volgende keer eerst olie aan en verhoogt u geleidelijk de temperatuur. Om de vlekken te verwijderen, maakt u de grillplaat voorzichtig schoon met een beetje afwasmiddel en water. Bij zwarte vlekken doe je wat azijn op het aangetaste gebied en laat je dit 20 minuten inwerken. Voeg vervolgens wat zuiveringszout toe en wacht nog eens 15 minuten. Verwijder de vlekken met een schuursponsje of fijn schuurpapier in de richting van de oppervlaktestructuur. Maak ten slotte de plaat schoon met water en droog hem grondig. Gebruik weinig water om te voorkomen dat het in het apparaat terechtkomt.
Om roestvlekken te voorkomen, vermijdt u resten van water, zuren (zoals azijn, citroensap, sauzen) of chloorhoudende stoffen (zoals bleekmiddel). Houd de plaat in het dagelijks leven schoon en droog. Breng ook wat voedselveilig vet aan als u het langere tijd niet gebruikt.