Gemakkelijk te gebruiken, gemakkelijk schoon te maken - de Roker van Royal Catering
Om resultaten naar uw wensen te bereiken, is het apparaat ontworpen voor continu gebruik en met een timerfunctie. Dankzij een selecteerbare tijdspanne van 0-120 min, kun je je eten tot op de minuut klaarmaken om gerookt te worden. Er klinkt een alarmsignaal zodra de ingestelde tijd is verstreken. Als de gewenste bruiningsgraad na de eerste run nog niet is bereikt, kan de timer opnieuw worden ingesteld op Rokerij. Ons advies: Laat de vis goed drogen voordat je hem rookt. Dit is de enige manier om het te roken voedsel de typische goudbruine rookkleur te geven.
Tijdens het hele rookproces geeft een thermometer aan de zijkant van de behuizing de temperatuur in de Wierookvat weer. Zo heb je het kookproces altijd in de gaten en kun je het eventueel bijsturen. Dankzij een instelbaar temperatuurbereik van 0-100 °C is de Roker geschikt voor warm, warm en koud roken. De temperatuur is eenvoudig in te stellen met een handige draaiknop. U kunt op betrouwbare wijze vis, wild, spareribs en dergelijke roken en koken of kaas, tofu of eieren verfijnen door koud te roken tot 25°C met een lekker rookaroma. De temperatuur wordt weergegeven in Celsius en Fahrenheit.
Dankzij de meegeleverde accessoires rook je vis, kaas en vlees zowel verticaal als horizontaal. Hang het eten aan haken om verticaal te roken. Voor horizontaal roken bevat de verpakking 8 roosters waarop je gevoelige en kleine ingrediënten liggend kunt roken. De minimale afstand tussen twee roosters is 9 cm.
Via een opening aan de roestvrij staal - Roker kun je houtsnippers eenvoudig van buitenaf bijvullen zonder de deur te openen. De as die zich ophoopt komt terecht in een bak onder de emberkom. Druipend vet wordt opgevangen in een lekbak, zodat u de vetresten in een paar eenvoudige stappen kunt afvoeren.
De Roker is gemaakt van duurzaam roestvrij staal om veilig roken en eenvoudig onderhoud mogelijk te maken. Het materiaal is corrosie- en temperatuurbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Sluit de deur van de Wierookvat met metalen clips. Dit betekent dat het tijdens het roken goed gesloten blijft.
Of het nu gaat om gepekelde varkensfilet met een sterk rookaroma of zalm met een fijne kruidige toets - met de Roker RC-FS1300 van Royal Catering kent uw culinaire verbeelding geen grenzen. We hopen dat je het leuk vindt om te experimenteren!