Vacuüm sealer - 165 W - 32 cm - roestvrij staal / ABS
Bescherm uw levensmiddelen en verleng de houdbaarheid met de vacuumeermachine RCVG-32E. Bewaar uw vlees, groenten, kruiden en sauzen luchtdicht, fris en creëer de basis waarmee u smakelijke gerechten in restaurants, hotels of catering evenementen voor lange tijd kunt bewaren. Op deze manier kunnen luchtdicht verpakte levensmiddelen, maar ook andere producten zoals cosmetica en elektronische onderdelen schoon en veilig worden bewaard en beschermd worden tegen stof en vuil.
De vacumeermachine RCVG-32E van Royal Catering zuigt de lucht volledig uit de kunststofzak waarin eerst de voedingsmiddelen werden geplaatst. Het sluitmechanisme garandeert dat de verpakking niet beschadigd raakt en kan ontluchten. De zakgrootte van de verpakkingsfolie kan individueel tot een breedte van 32 cm worden gekozen. Wanneer vacuüm werd getrokken, wordt de opening van de zak veilig afgedicht met een 3 mm brede lasnaad. Hierdoor wordt het slecht worden van voeding door oxidatie, waarbij zich schimmels of bacteriën kunnen vormen, voorkomen. Voedsel blijft dus langer vers en kunnen bevroren zelfs voor een aantal maanden worden opgeslagen.
De behuizing van de vacumeermachine is gemaakt van roestvast staal en heeft een ABS-deklaag, zodat het apparaat voldoet aan de hoogste hygiënische eisen. Het apparaat bevat een praktisch rolcompartiment waarin rollen verpakkingsfolie kunnen worden bewaard om verschillende zaklengtes te snijden voor het vacumeren. De vacumeerder werkt intuïtief met een digitaal touchpad met LED-indicator en maakt nauwkeurige en herhaalbare resultaten mogelijk.
De vacumeermachine biedt een verscheidenheid aan functies die u in staat stellen om uw goederen veilig te verpakken. Met de vacuüm-functie wordt het vacumeren en afdichten van het product automatisch uitgevoerd in één bewerking. Indien nodig kan de vacumeerproces worden gestopt wanneer de toets opnieuw wordt ingedrukt. De speed-functie biedt de keuze tussen een lage of hoge vacumeersnelheid. Met de bus-functie kan een via een slang verbonden verpakking vacuüm worden getrokken.
De food-functie maakt het mogelijk om het vacumeerproces toe te passen op droge of natte voeding. De standaardinstellingen voor de snelheid van het vacumeren en de afdichtingstemperatuur komen overeen met de betreffende toestand van de voeding. Met de puls-functie kunt u de instellingen voor het afdichten regelen doordat de druk en de duur van het vacumeren individueel worden ingesteld. Dit is met name voor drukgevoelige levensmiddelen of voorwerpen van groot voordeel. Daarnaast kan ook alleen de seal-functie worden uitgevoerd, waarbij de verpakkingsfolie alleen wordt verzegeld.
De hermetisch verpakte voeding kan niet alleen worden bewaard en ingevroren, maar is ook bijzonder geschikt voor het zachte sous-vide koken. De verzegelde levensmiddelen worden hierbij tot 7 uur lang op een matig vuur van 55 tot 60 °C gegaard. Met deze gelijkmatige kookmethode blijven de voedingsstoffen in de in de levensmiddelen behouden en wordt de volle smaak bewaard.