Item: EX10011963
|Model: RCBM-30CF
De kookpot is van zeer hoge kwaliteit, warmt snel op en houdt de temperatuur nauwkeurig vast. Ik vond de snelle levering erg leuk en het snelle antwoord van het bedrijf op het verzoek. Bedankt! Succes! :)
BLACK FRIDAY EINDIGT OVER
Gebaseerd op6 reviews
De kookpot is van zeer hoge kwaliteit, warmt snel op en houdt de temperatuur nauwkeurig vast. Ik vond de snelle levering erg leuk en het snelle antwoord van het bedrijf op het verzoek. Bedankt! Succes! :)
Esthetisch zeer mooi, robuust, gemaakt van de beste materialen. Gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken. Produceert 25 liter uitstekend bier. Op tijd en in perfecte verpakking aangekomen. Nog een paar instructies met tekeningen en foto's zouden nuttig zijn, ook al is de montage goed en zonder problemen. Ik ben erg blij.
Apparaat maakt een goede indruk, netjes verwerkt. De enige suggestie voor verbetering zouden gedetailleerde montage-instructies zijn. Anders kijk ik uit naar het bier!
In het voorjaar van 2021 ben ik begonnen met het brouwen van bier. Ik heb een paar biertjes gebrouwen, elk met een rustpauze.Aanmelding bij het douanekantoor Vooraf heb ik mij aangemeld bij het verantwoordelijke douanekantoor. Momenteel (2021) is 200 liter bier voor privégebruik belastingvrij per jaar toegestaan. De registratie heeft bij ons 2 weken geduurd voordat we reactie kregen van de douane. Hoeveel liter ik heb gebrouwen, houd ik bij in een eenvoudig Excel-spreadsheet. Vervolgens stuur ik de tafel één keer per jaar naar de douane.Naar de ketelDeze ketel heeft een inhoud van 30 l en hiermee kun je in één keer tot ca. 25 l bier brouwen. In principe is het een automatische inmaakmachine met extra functies die nodig zijn voor het brouwen. Automatische inmaakmachines hebben het probleem dat het beslag de neiging heeft om naar de bodem te zakken als je niet constant roert. Zo'n machine is prima geschikt om een bier met rust te maken, in tegenstelling tot de inmaakmachine zit de mout in een aparte binnencontainer. Het brouwsel wordt via de bodem aangezogen en vervolgens langs de zijkant van de ketel. Arbeidsgeneeskunde De machine kan handmatig of automatisch werken, afhankelijk van hoe je dat wilt. De brouwmachine heeft nu de volgende uitgebreide functies: - Het vasthouden van de mout De mout wordt opgeslagen in een binnenketel met twee Sevens erin. - Automatisch roeren. Door te pompen. De machine pompt het brouwsel in een cirkel en zorgt voor een doorstroming, vooral in het onderste gedeelte van de ketel. Hierdoor brandt er niets meer aan. - Whirlpool De vloeistof wordt langs de zijkant van de ketel geleid en vervolgens via het deksel bovenaan in de puree. Hierdoor draait de vloeistof rond en loopt via de overloopbuis naar de bodem.De permanente whirlpool maakt beter gebruik van het beslag. Dit bootst het roeren na. Anders gebeurt dit met de hand met de brouwpeddel. Automatische pallen Via programmering kunt u de pallen voor het recept automatisch instellen. Deze worden één voor één benaderd en u hoeft zich nergens zorgen over te maken. Dit is een heerlijke opluchting. Zodra het maischen klaar is, wordt de machine merkbaar. - Mensen De mensen gebeuren ook in de ketel. Til hiervoor de binnenketel met de mout in de ketel op en hang deze hier met een draaiing op. Nu loopt de vloeistof in de ketel en voeg je de topping toe volgens recept. Hierdoor wordt de laatste suiker uit de puree gewassen. - Kook het wort Nu verhoog je de temperatuur van het wort en kook je het. Ook hier "klaagt" de machine als het tijd is om de hop toe te voegen. De machine herinnert je eraan om de hop toe te voegen. - Het koelen van het wort (extra koellus nodig) Het wort kan nu snel afgekoeld worden met behulp van een koellus ( slang) die moet worden ingebracht. Nu is het tijd om het wort af te tappen in een fermentatie-emmer of fermentatievat met behulp van de aftapkraan. De gisting kan onmiddellijk beginnen. Dit betekent dat het werk van de ketel is voltooid. Wat je krijgt is een automatisch proces vanaf het pureren tot het einde van het koken van de wort, inclusief afkoelen. Dat is veel. Nu komt er nog een belangrijke stap. Nadat het wort is gefermenteerd, maak je het schoon. De ketel wordt gevuld met water en de pomp wordt in beweging gezet. Nu laat ik het 60 minuten door de machine lopen. Laat het vervolgens leeglopen, nu gebeurt hetzelfde opnieuw, maar dan met Oxiclean desinfectiemiddel. Daarna nog een keer spoelen en het systeem is weer klaar voor gebruik.Waarom is direct reinigen zo belangrijk? Het wort bevat suiker, wat er onder meer voor zorgt dat de pomp aan elkaar plakt. Om dit te voorkomen moet de suiker uit de pomp komen. Samenvatting: De machine neemt het hele proces over, van het pureren tot het einde van het koken van het wort. Na gebruik direct schoonmaken, de machine heeft uw handen vrij terwijl de machine het zetproces overneemt. Het proces wordt preciezer omdat er gericht wordt gereageerd op inkepingen.De gebruiker van deze machine + koelspiraal maakt extra kosten.Ook heb je een fermentatie-emmer, flessen of fusten nodig. Evenals een bierspindel of prisma. Hopzakken zijn nuttig. Ontsmettingsmiddel.
Er is geen opmerking geplaatst.
Het apparaat is mooi en van goede kwaliteit. Hij heeft echter een probleem dat er 9 liter water onder de filtermand zit. Er zit dus geen 9 liter op de mout. Hierdoor is het voor mij onmogelijk om kleinere porties te bereiden. 8-12 liter is onmogelijk, maar zelfs bij een grotere batch zal het bier "verdund" zijn.
Antwoord van
Er is een handmatige modus, hoe deze precies werkt staat beschreven in de gebruikershandleiding.
In onze shop vindt u de RCBM-42NCS koelspiraal, die de puree binnen 30 minuten afkoelt tot 25 - 30 °C. Het kan dan worden overgebracht naar een andere container.