Krachtige voedselverwarmer uit de horecabehoefte van Royal Catering
De bain-marie werkt volgens het convectieprincipe: een verwarmingselement verwarmt het water dat zich tussen het apparaat en de GN-bakken bevindt en geeft de warmte af aan de bakken. Hierdoor kan zelfs gevoelig voedsel niet alleen effectief worden verwarmd, maar ook langdurig warm worden gehouden zonder te verbranden.
De warmhoudcontainer overtuigt vooral door zijn grote vulvolume voor een GN 1/1 container (niet bij de levering inbegrepen). Dit betekent een enorme tijdwinst en is vooral voordelig bij de voorbereiding van grote evenementen of tijdens piekmomenten in restaurants, kantines en hotels. Daarnaast kunnen andere GN-bakmaten met een diepte van 150 mm au bain-marie worden gebruikt en met elkaar worden gecombineerd.
Het efficiënte, 600 W krachtige verwarmingselement verwarmt het water snel tot de gewenste temperatuur. De draaiknop activeert de automatische thermostaat, die een nauwkeurige temperatuurregeling tussen 30 - 80 °C mogelijk maakt. Ook is deze au bain marie voorzien van een aftapkraan, waardoor het vullen, legen en schoonmaken makkelijker wordt.
De horecacontainer combineert een doordacht ontwerp en een robuuste behuizing tot een betrouwbaar en onderhoudsarm product. Gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, het is zeer duurzaam en bestand tegen corrosie. Het materiaal is onschadelijk voor de gezondheid, gemakkelijk te reinigen door het extreem gladde oppervlak en bijzonder hygiënisch. Roestvrij staal heeft ook een uitstekende weerstand tegen vermoeidheid en impact. Rubberen voetjes zorgen voor een veilige stand en voorkomen krassen op de vloer.